KUNSTWERKT

Derde Kamer

In de derde kamer is (altijd) werk van de kunstenaars van atelier Kunstwerkt, Nieuwstraat 20, te zien. Dit is een atelier voor mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt.’ Art Brut Galerij en Atelier Kunstwerkt zijn beide onderdeel van VoF Kunstwerkt.
Er zijn mokken en totems (gezamenlijk werk) van keramiek te zien en te koop. En een speciale oplage linodruk van Paula Leijendekker. Daarnaast is er werk van Dino v.d. Heide aan de wand en koppen van keramiek van Rudi Kommerkamp.
.

D.H. VAN DER HEIDE

Dino (1974, Bredevoort) schildert, stempelt en schrijft. ‘De keuze voor landschappen is niet zomaar ontstaan. Als je veel intuïtief werkt zoals ik de laatste tijd veel doe, komt onbewust heel veel naar boven; in mijn geval steeds die behoefte aan een horizon…En verlangen naar landschappen… De natuur is mijn horizon & mijn perspectief….
Ik hou ervan dat er veel ruimte is voor de kijker, voor zijn of haar eigen invulling. Zo neem ik mijn vrijheid tijdens het maken, en geef ik deze als het ware door aan de toeschouwer.

R. KOMMERKAMP

Rudi (1960 Diepenveen) is een Art Brut kunstenaar pur sang. Hij schildert en tekent met alle materialen die voorhanden zijn. Soms ook uit zijn keukenkastje (koffie, thee, sambal etc.). Voor zijn ruimtelijke objecten gebruikt hij vaak afvalmaterialen. Ook maakt hij collages. Het zijn ruige intuïtieve schilderijen die hij in één flow op het doek smijt maar ook opvallend veel bloemenschilderijen. ‘Van bloemen word ik blij’, zegt hij.
Bij Kunstwerkt heeft hij keramiek ontdekt. Zijn koppen/zelfportretten hebben in juni 2022 op de Art Biënnale in Hengelo gestaan en staan nu, samen met de keramieken stad, in de Art Brut Galerij.