Over ons

Nieuws

Kleurrijk, expressief en puur

Ons thema voor de nazomerse-/herfsteditie. De natuur en de verbeelding speelt een belangrijke rol. Alle expositie-kamers zijn opnieuw ingericht. Opnieuw vertonen wij aantrekkelijke kunst van bijzondere (art Brut) kunstenaars. Er is werk te zien van Fatma Temiz, Jannemiek Tukker, Wouter Ton, Ineke de Vreede en Yvonne Hunink. Wij nodigen u van harte uit om de opening waarbij ook de kunstenaars aanwezig zijn bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdag 1 september om 16.30 uur. 

Nieuwe expositie: Levenskracht

De Stichting Art Brut Galerij heeft weer 4 nieuwe kunstenaars de kans gegeven hun werk te exposeren. U bent van harte welkom om in de 4 ruimtes van de galerie aan de Nieuwstraat 33a in Deventer te ontdekken hoe dit viertal hun levenskracht heeft vormgegeven. De schilderijen, sieraden en objecten van Inge Kuypers, de eigenzinnig vormgegeven sterke karakters van Tirgre Pedro Odesek, het stevige werk van Ricardo de Weerd en houtgebrande portretten van Paulina Leiendecker laten namelijk méér dan “kunst” zien.

Kunstveiling in aantocht

Ten bate van het Art Brut Platform en de culturele uitwisseling Art2Fuse organiseert Art Brut Galerij op 8 april om 16 uur een vette Kunstveiling. De veilingstukken zijn vanaf 3 april te zien in de Art Brut Galerij Nieuwstraat 33a en in de etalage van Nieuwstraat 30 die daartegenover ligt.
Bied ook mee op één van de toonaangevende werken van een (Art Brut) kunstenaar!

Tip: Bekijk ook de expositie Droombestemming behorende bij de culturele uitwisseling Art2Fuse expositie is te zien tot de zomer op Keizerstraat 70

Art Brut Galerij is los

Onder grote belangstelling is op 16 december 2022 de Art Brut Galerij los gegaan! Met dit nieuwe initiatief geven Marianne de Bakker en Chris Visser dé Deventer ambassadeurs van het Art Brut genre een flinke boost aan het kunstlandschap in de stad. Eerder deze maand opende het museum Eicas, gericht op de Zero stroming in de kunst, haar deuren aan de Nieuwe Markt. En daarvoor was het Galerie Apart in de Nieuwstraat die deze ontwikkeling voorzag.

Leeslijst:

14 december 2022 Artikel DeStentor
9 december 2022 Artikel Indebuurt Deventer

.

Bericht volgt!